İzmir’de “Bağımlılıkla Mücadele İl Çalıştayı” Başladı.
14 Nisan 2022

İzmir Valiliği koordinasyonunda, İzmir İl Sağlık Müdürlüğü tarafından düzenlenen “Ben Olsaydım“ temalı Bağımlılıkla Mücadele İzmir İl Çalıştayı düzenlenen törenle başladı.

Çalıştayın açılış programına İzmir Valisi Yavuz Selim Köşger, İzmir İl Sağlık Müdürü Dr. Öğretim Üyesi M. Burak Öztop ile il protokolü, paydaş kurum ve kuruluş temsilcileri katıldı.

“İzmir bağımlılıkla mücadele sıralamasında ve risk analizlerinde ülke genelinde ilk sırada”

İzmir Valisi Yavuz Selim Köşger, İzmir’in bağımlılıkla mücadele sıralamasında ve risk analizlerinde ülke genelinde ilk sırada olmasından dolayı çok önemli bir gündem nedeniyle bir araya gelindiğini belirterek sosyal, fizikî ve beşerî tedbirlerin ivedi alınması gerektiğini vurguladı.

“İzmir özelinde muhakkak ciddi önlemler almak zorundayız.  Ertelenemez, ötelenemez bir durum. Çalıştaya katılan herkesin durumun hassasiyetini yüreğinde hissederek fikir üretmesini,  çareleri ortaya koymasını bekliyoruz. Çalıştayın sonunda ortaya çıkan sonuçları bizzat takip edeceğim. “ dedi.

“İl Sağlık Müdürlüğü olarak “Bağımlılıkla Mücadele Eylem Planları“ çerçevesinde çalışmalarımız aralıksız devam ediyor”

İzmir İl Sağlık Müdürü Dr. Öğretim Üyesi M. Burak Öztop da konuşmasında; “Bağımlılıkla Mücadele Eylem Planları“ çerçevesinde her platformda çalışmaların aralıksız devam ettiğini kaydetti.

İl Sağlık Müdürü M. Burak Öztop konuşmasında şunlara değindi:

“Özellikle 1. Basamak Sağlık hizmetleri kapsamında;  İzmir’de Konak (1), Karabağlar (2), Karşıyaka(1), Menemen(1), Bergama(1) ve Bayraklı(1) ilçelerinde olmak üzere toplam 7 Bağımlılık Danışma Merkezi bulunuyor. Yılsonuna kadar bu merkezlerin sayılarını 10’a çıkarmayı hedefliyoruz.”

Diğer taraftan;  İlimizde bağımlılıkla mücadele konusunda; yetişkinler için Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesinde 18 yatak, Atatürk Eğitim ve Araştırma Hastanesi 26 yatak kapasitesi ile 2 AMATEM hizmet vermektedir. Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde 20 yataklı AMATEM’in açılması için de çalışmalarımız devam ediyor. Ayrıca, yine Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde 15 yataklı Çocuk Ergen Madde Bağımlılığı Tedavi Merkezi (ÇEMATEM) faaliyet göstermektedir. “

Programda açılış konuşmaların ardından İl Emniyet Müdürlüğü tarafından “En iyi Narkotik Polisi Annedir” projesi hakkında sunum gerçekleştirildi.

İzmir İl Sağlık Müdürü Dr. Öğretim Üyesi M. Burak Öztop Tütün, Madde ve Davranışsal Bağımlılık ile Mücadele Çalışma Gruplarını tek tek ziyaret ederek fikir ve önerileriyle çalıştaya katkıda bulundu.

Bağımlılıkla Mücadele İzmir İl Çalıştayı’nın 2 gün devam edeceği bildirildi.

• OZHN9108.JPG
  • OZHN9111.JPG