İzmir Şehir Hastanesi’nde kısa sürede üst düzey teknik ve deneyim gerektiren ameliyatlar yapıldı.
01 Kasım 2023

2.jpg

Hizmete başlayalı yaklaşık 3 hafta olmasına rağmen Şehir Hastanesi’nde zor ve tecrübe gerektiren  cerrahi müdahaleler başarıyla yapıldı.  Genel cerrahi alanının en büyük ameliyatlarından pankreas kanserinde Whipple ameliyatı, 3 aylık 2000 gr. olan bebeğe ve erişkinlere yapılan açık kalp ameliyatları, çocuk kardiyoloji kliniğinde uygulanan kardiyak elektrofizyolojik çalışma ve kateter ablasyon işlemlerin yanında ortopedi, kadın doğum ve diğer cerrahi branşlarda çok sayıda ameliyat gerçekleştirildi.

Şehir Hastanesi’ndeen sonaort damarı yırtılan hastanın aort damarı onarıldı”

Hastanede yapılan “ilk nitelikli” işlemlerin bir yenisi;  Tip 1 Aort diseksiyonu ( aort damar yırtılması) tanısı konulan hastaya açık kalp cerrahisinin en riskli bir kaç ameliyatından Asendan Aorta+Total Arkus Replasmanı ameliyatı başarıyla gerçekleştirildi.

Başhekim Prof. Dr. Orhan Gökalp, Prof. Dr. Habib Çakır ve Doç. Dr. İsmail Yürekli tarafından aort damarı iç kısmından yırtılan 72 yaşında ki kadın hastaya aort damarı onarılarak müdahale edildi. İzmir Şehir Hastanesi birçok alanda olduğu gibi Kalp ve Damar Cerrahisi alanında da Bölgenin amiral klinikleri arasında yerini almaya başladı.

“İzmir Şehir Hastanesi, sağlık üssü olma yolunda güçlü bir ivme ile gelişimini sürdürüyor”

İzmir İl Sağlık Müdürü Doç. Dr. M. Emre Erkuş İzmir Şehir Hastanesi’nin sağlık üssü olma yolunda güçlü bir ivme ile gelişimini sürdürdüğünü, özellikle cerrahi alanında yapılan özellikli operasyonların başarısının yüz güldürdüğünü vurguladı.

“ İzmir Şehir Hastanesi üst düzey teknojilerle donatılmış bir hastane. Gerek fiziki koşulları gerekse tıbbi donanım açısından oldukça nitelikli bir sağlık kuruluşu. Hizmete başlayalı henüz 3 hafta olmasına rağmen bu kadar üst seviye işlerin yapılabilmesi kurumun donanımını göstermektedir. Hastanemizde ilkleri yaşamanın sevinci ve mutluluğu içerisindeyiz. Başarı ekip işidir. Şehir Hastanesinin tıbbi donanımı profesyonel ve ehil insan gücüyle birleşince ortaya güzel işler çıkıyor.”

“Amacımız; hasta sevklerinin önüne geçmek”

“Amacımız; hasta sevklerinin önüne geçmek, vatandaşlarımızın her alanda kaliteli sağlık hizmetlerinden faydalanmaları” diyen İl Sağlık Müdürü Şehir hastanesinin ileri teknolojisiyle, branş çeşitliliği ve disiplinleriyle donatılan ve hastanın artık şehir hastanesinden başka bir hastaneye veya ile sevk edilmediği bir hastane olacağının altını çizdi.

• 3.jpeg
  • 4.jpeg