Nahçıvan Özerk Cumhuriyeti Sağlık Bakanı, İzmir’deki Sağlık Alanında İncelemelerde Bulundu
27 Ekim 2023

OZHN0234.JPG

Bir dizi temaslarda ve ziyaretlerde bulunmak üzere İzmir’e gelen Azerbaycan Cumhuriyeti Nahçıvan Özerk Cumhuriyeti Sağlık Bakanı Dr. Samig Sadıkhov, Azerbaycan Türkiye Büyükelçiliği Eğitim Müşaviri Doç. Dr. Necibe Nasibova, Azerbaycan Devlet Tarım Üniversitesi (ADAU) Rektörü Prof. Dr. Zafar Gurbanov, Rektör Yardımcısı Doç. Dr. Ahmed Melikov,  İzmir İl Sağlık Müdürü Doç. Dr. M. Emre Erkuş’u makamında ziyaret etti.

İzmir İl Sağlık Müdürü Doç. Dr. Erkuş,  Sağlık Bakanı Samig Sadıkhov ve ekibini önce makamında misafir etti. Kardeş iki Ülkenin pek çok alanda yaptıkları işbirliğinin sağlık alanında da başarılı şekilde yürütüldüğüne dikkat çekilen ziyarette sağlık profesyonellerini kapsayacak bir değişim programının hayata geçirilmesi için her türlü desteğin verileceğinin altı çizildi.

İl Sağlık Müdürlüğü ziyaretlerinin sonunda, Nahçıvan Özerk Cumhuriyeti Sağlık Bakanı Dr. Samig Sadıkhov tarafından günün anısına İl Sağlık Müdürüne hediye takdim edildi.

Azerbaycan Sağlık Bakanı İzmir Şehir Hastanesini Ziyaret Etti.

Ziyaretlerinin ikinci bölümünde, İl Sağlık Müdürü rehberliğinde Nahçıvan Özerk Cumhuriyeti Sağlık Bakanı ve beraberindekiler, İzmir Şehir Hastanesi’ne geçti.

İzmir İl Sağlık Müdürü Doç. Dr. M. Emre Erkuş, Şehir Hastanesi hakkında genel bilgilendirme yaparken “618.405 bin m2 arsa alanı ve 628.015 bin m2 kapalı alanı bulunmakta olup 536 yataklı Kadın Doğum ve Çocuk Hastanesi, 284 yataklı Kalp Damar ve Kardiyoloji Hastanesi, 276 yataklı Genel Hastane, 596 yataklı Genel + Onkoloji Hastanesi, 300 yataklı Fizik Tedavi Hastanesi ve 100 yataklı Yüksek Güvenlikli Adli Psikiyatri Hastanesi  (YGAP) olmak üzere toplam 2060 adet tescilli yatak sayısına sahiptir ”dedi.

Ziyaretlerinde sırasıyla; poliklinik, görüntüleme, ameliyathane, servislerde incelemelerde bulunuldu.   Doç. Dr. M. Emre Erkuş, Sağlık Bakanı Dr. Samig Sadıkhov’a özellikle girişimsel işlemlerin yapıldığı bölümlerde kullanılan teknolojilerle ilgili bilgiler aktardı. Bölgenin sağlık üssü olmasını sağlayacak özellikli cihazları ve üniteleri tek tek açıkladı.

Heyet daha sonra İzmir Şehir Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Orhan Gökalp’i makamında ziyaret etti.

• OZHN0246.JPG
  • OZHN0303.JPG