EĞİTİMİN AMACI:
13 Mayıs 2015 tarih ve 29354 sayılı Resmi Gazetede yayımlanan Lejyoner Hastalığı Kontrol Usul ve Esasları Hakkında Yönetmelik ve Lejyoner Hastalığı Kontrol Programı Rehberi (Mart 2016) kapsamında; “konaklama birimlerinde (Oteller, moteller, tatil köyleri, misafirhaneler gibi turistik konaklama birimleri, kaplıcalar, rehabilitasyon merkezleri, huzurevleri, bakımevleri, konaklamalı gemiler, büyük alışveriş merkezleri, rekreasyonel alanlar, fuarlar, iş merkezleri ve işyerleri (endüstriyel havalandırma sistemlerinin ve/veya soğutma makinelerinin kullanıldığı fabrikalar vb.) lejyoner hastalığından korunma amaçlı alınacak önlemler ve koruyucu uygulamaların tümünden sorumlu olacak, en az 8 saatlik eğitimi almış en az lise mezunu bir personel bulundurulmalıdır” ibaresine istinaden konaklama birimlerinin eğitim ihtiyaç ve talebine binaen İzmir İl Sağlık Müdürlüğü Halk Sağlığı Hizmetleri Başkanlığı tarafından değerlendirilerek lejyoner hastalığı kontrol programı planı yapılmaktadır.
EĞİTİM İLE İLGİLİ GENEL BİLGİLER
Eğitimin Adı : Lejyoner Hastalığı Kontrol Programı Eğitimi
Eğitim Organizatörü : İzmir İl Sağlık Müdürlüğü Halk Sağlığı Hizmetleri Başkanlığı Bulaşıcı Hastalıklar Birimi
Duyuru Niteliği : Başvuru ve Kayıt İşlemleri (İlimizde hizmet veren konaklama birimleri başvuru yapabilecektir.)
Başvuru Tarihi : 15 Mayıs – 30 Mayıs 2025
Eğitim Ücreti : Kişi Başı 990 TL
Eğitim Ücreti Ödenecek Hesap Bilgisi: Eğitim ücretinin ödeneceği hesap bilgileri ve ayrıntıları duyuru ekinde paylaşılmıştır.
Eğitimin Verileceği Yer : İzmir Çeşme Çakabey Kültür Merkezi Salonu
Eğitim Salonu Adresi : Sakarya, 35930 Çeşme/İzmir
Eğitim Tarihi : 18 Haziran 2025 Çarşamba Günü
Eğitim Saati : 10:00 – 18:00 saatleri arasında
Eğitim Süresi :Eğitim 8 saat süreli yüz yüze eğitim olup, eğitime tam zamanlı katılım zorunludur.
Eğitim Katılımcı Sayısı : 200 kişi ile sınırlıdır.
Eğitime Katılım Grubu: Konaklama Birimleri (Oteller, moteller, tatil köyleri, misafirhaneler gibi turistik konaklama birimleri, kaplıcalar, rehabilitasyon merkezleri, huzurevleri, bakımevleri, konaklamalı gemiler, büyük alışveriş merkezleri, rekreasyonel alanlar, fuarlar, iş merkezleri ve işyerleri (endüstriyel havalandırma sistemlerinin ve/veya soğutma makinelerinin kullanıldığı fabrikalar vb.)
Eğitim Başvurusu ve Kayıt İşlemleri :izmir.bh@saglik.gov.tr kurumsal e-posta adresine ekteki koşullara uygun aşağıda belirtilen başvuru evrakları ile yapılacaktır.
Duyuru ekinde yer alan “Eğitim Başvuru Koşulları” ile ilgili istenen başvuru evrakları ve izlenilecek yol ayrıntılı bir şekilde belirtilmiştir. Dilekçe ve ödeme işlemleri yapılmadan önce koşullar incelenerek başvurunun yapılması gerekmektedir. Ancak gerekli koşullar sağlandığı, istenen bilgiler tam ve eksiksiz olduğu taktirde başvurunuz kayıt altına alınabilecektir. Söz konusu koşullar 18 Haziran 2025 tarihli eğitime esas hazırlanmış olup, başka eğitim günleri ve eğitim planlaması için kullanılamaz.
İstenilen Başvuru Evrakları:
1- Eğitim başvuru dilekçesi
2- Kurumsal (Ek-1) veya şahsi katılıma (Ek-2) göre fatura dilekçesi
3- Eğitim ücreti bedelini gösterir e-dekont belgesi
Eğitim Başvuru Kayıt ve Kabul İşlemleri İle İlgili Bilgiler:
- Söz konusu eğitime; yukarıda belirtilen konaklama birimleri veya konaklama birimlerine iş başvurusu yapacak kişiler müracaat edebilecektir. Eğitime 30 Mayıs 2025 tarihine kadar başvuru ve kayıt işlemlerini tamamlaması gerekmekte olup, son başvuru tarihinden sonra eğitim talebi kabul edilmeyecektir.
- Eğitim ücreti ile ilgili olarak; Halk Sağlığı Genel Müdürlüğünün 2025 Yılı Fiyat Tarifeleri ve Analiz Bilgileri Rehberinde yer alan “Eğitim,İzin-Sertifikalandırma Ücreti (HSGM Dışından Gelen Eğitim Talepleri) 181.006 Kodlu Legionella Eğitimi Katılım Ücreti (Uygulamasız)” olarak eğitim ücreti olarak belirlenen 990 (dokuzyüzdoksan) TL belirlenmiştir.
Eğitim ücreti kişi başı 990 TL olup, fazla veya eksik ödeme kabul edilmemektedir.
İLETİŞİM:
İzmir İl Sağlık Müdürlüğü
Halk Sağlığı Hizmetleri Başkanlığı
Bulaşıcı Hastalıklar Birimi
Telefon: 0 (232) 248 33 10 / 1266 - 1144
EK :
1. Eğitim Başvuru Koşulları
2. Eğitim başvuru dilekçesi
3. Ek-1 Fatura dilekçesi (kurumsal katılım)
4. Ek-2 Fatura dilekçesi (şahsi katılım)
5. Eğitim Ücretinin Ödeneceği Hesap Bilgileri